top of page
IMG_4535.png

Neurogene stoornissen
 

Neurogene spraak-en taalstoornissen zijn het gevolg van een niet-aangeboren hersenletsel. Deze kunnen ontstaan na een trauma, beroerte, ... Ook progressieve neurologische aandoeningen (ALS, Parkinson, MS,...) kunnen spraak-en taalstoornissen in de hand werken.

Doordat we in beide gevallen te maken hebben met een neurologische oorzaak, spreken we van 'neurogene communicatiestoornissen'.

Neurogene communicatiestoornisssen kunnen opgedeeld worden in 3 grote groepen. Zo hebben we een groep waarbij het begrijpen, produceren, schrijven en/of lezen van de taal moeizaam verloopt. Dat noemen we afasie. Wanneer er specifieke moeilijkheden optreden bij het uitspreken van woorden/zinnen, dan gaat het om dysartrie of dyspraxie.

 

Binnen de logopedische behandelingen focussen we ons op het verbeteren van de communicatie naar gelang de noden van de persoon in kwestie. Tijdens dit hele proces zullen zowel de cliënt als de omgeving betrokken worden om de communicatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het belang van een kwaliteitsvolle communicatie staat bij ons voorop.

Patiënten worden thuis of op de praktijk behandeld. Dit naargelang de noden van de patiënt. De huisbezoeken vinden plaats regio Waregem - Anzegem - Oudenaarde. Voor een huisbezoek wordt een kilometervergoeding van 2,50 aangerekend

IMG_4536.png
bottom of page